Verplaats in stijl

Fiets

Mag ik met een vriendje spelen? Een standaardvraag die ik krijg wanneer ik de kinderen van school ophaal. En als het eerste vriendje niet kan, dan gaat het blik open met vriendje nummer 2, 3, soms zelfs 4. De vriendjes zijn net zo makkelijk inwisselbaar als een Tweede Kamer-partij zijn speerpunten verandert na de verkiezingen.

Het gaat er volgens mij niet om met welk vriendje gespeeld wordt, maar dat er met een vriendje gespeeld wordt. Dit is schijnbaar goed voor het imago. Het werken aan het imago gaat tegenwoordig in bij het binnentreden van groep 1. Hoe ziet de jongen eruit, wat voor tas inclusief inhoud heeft hij bij zich. Heel belangrijk is de manier waarop de jongen zich verplaatst van huis naar school.

Ook wij dienen de juiste vervoerskeuze te maken. Mijn voorkeur heeft de oude, vertrouwde benenwagen. Je loopt de deur uit en kan meteen richting school gaan. Onze route gaat over een groot kruispunt, waar de tram het grootste gevaar oplevert. Daarna volgt alleen nog een kronkelpad langs enkele watertjes. Al met al is het een wandeling van 900 meter. Maar er zit één grote uitdaging in: de jongens willen niet lopen. Hoe kun je twee kreunende jongetjes stimuleren de school te halen?

Lees verder → Link


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *