De kinderboerderij

Kinderboerderij

De kinderboerderij zoekt vrijwilligers. Er hangt een oproep bij de ingang. De voorkeur gaat uit naar jonge vrijwilligers, om het vergrijzende team wat op te frissen. Affiniteit met dieren is natuurlijk een must. Maar de vrijwilliger moet ook kunnen omgaan met kinderen uit het basisonderwijs. Die komen namelijk in de periode van maart tot en met mei onder begeleiding van enkele ouders naar de kinderboerderij.

Deze week zijn de jongens met de klas naar de kinderboerderij geweest. Ik was mee als begeleider en kreeg groepje ‘rood’ onder mijn hoede. Een nogal op leeftijd zijnde vrijwilliger met een legergroene ribbroek en regenjas aan legde ons het doel van de ochtend uit: we moesten de veren van een uit hout gefiguurzaagde pauw van mooi gekleurde ogen voorzien. Die ogen waren te verdienen door een opdracht succesvol af te ronden. Ik was benieuwd wat de kinderen wisten van de kinderboerderij.

Na de eerste twee opdrachten stond ik versteld: het ruziën over wie het oogje aan de pauw mocht ophangen, duurder langer dan een opdracht. Bij de eerste opdracht was de enige hobbel de relatie tussen een bloem en een bloembol te leggen en dat kwam alleen maar doordat ik de bloembol aanzag voor een rode ui.Deze week zijn de jongens met de klas naar de kinderboerderij geweest. Ik was mee als begeleider en kreeg groepje ‘rood’ onder mijn hoede. Een nogal op leeftijd zijnde vrijwilliger met een legergroene ribbroek en regenjas aan legde ons het doel van de ochtend uit: we moesten de veren van een uit hout gefiguurzaagde pauw van mooi gekleurde ogen voorzien. Die ogen waren te verdienen door een opdracht succesvol af te ronden. Ik was benieuwd wat de kinderen wisten van de kinderboerderij.

Lees verder → Link


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *