Kleuters op schoolreis

Linneaushof

Deze week ging de school op schoolreis naar de grootste speeltuin van Europa, Linnaeushof. Wat wil een kind nog meer? Het is woensdag, de bussen staan klaar en het feest kan beginnen. Wanneer vertrekt de bus nu eens?

De jongens tegen de meisjes
Gelukkig is de speeltuin niet ver. Nou, voor de kinderen wel. Na 5 minuten vragen ze: zijn we er al? Eindelijk mogen we de bus uit. Ik heb 2 jongens en 2 meisjes onder mijn hoede. Het begint al goed. “Ik ga niet op het gras staan”, zegt één van de meisjes “, dan worden mijn voeten nat”.

We smelten, naar binnen!
Helaas begint het direct te regenen. “Naar binnen!”, roepen ze meteen. Dat wordt een moeilijke dag, 80% van de speeltuin is buiten. Na het springkussen, het dansfeest met de mascotte, gaan we het overdekte gedeelte met botsautootje in. De eerste twee uur zijn zo voorbij, gauw naar de verzamelplaats voor de lunch. 

Geslaagde dag
Iedereen lonkt naar de tas met chipzakjes. Helaas moeten ze van mij hun brood eten,balen! Het broodje schuiven ze naar binnen. Ze willen verder spelen! Er zijn nog zoveel attracties. De buiten attracties zijn nu aan de beurt. Het maakt ze niet meer uit dat het regent. De 5 uur vliegt voorbij. Een ijsje erin en terug naar de bus. Linneaushof is een uitstekend park voor een schoolreisje. Veel vermaak voor de kinderen en de begeleiders hebben het relatief eenvoudig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *