Het grote vakantieraadsel

T-shirt

Papa, wat is de basisschool?’ Het is in de Pinkstervakantie dat mijn oudste zoon deze vraag stelt. Ik kijk hem verwonderd aan. Gaat hij zo ‘grapje’ zeggen? Het blijft stil, hij weet toch wel wat de basisschool is?

Misschien toch niet, thuis heb ik het altijd over ‘school’. Ga ik hem nu uitleggen dat je ook basisschool kan zeggen. Nee, dan breng ik mijzelf nog in de problemen. Dadelijk vertel ik per ongeluk over de middelbare school, de hogere school en de universiteit. Met andere woorden, hij komt erachter dat hij nog lang niet van school af is. Het plezier in school neem ik hem dan misschien wel 
abrupt af.

“Waarom zeg je nu basisschool?”, zegt de jongste ineens. Nu moet ik wat bedenken, waarom vragen ze ook altijd door. “Een foutje van mij,” zeg ik tegen ze, “vroeger noemden we het de basisschool.” Ze lachen, dat is gevaarlijk. Hopelijk niet nog meer vragen. Gelukkig draaien ze zich om en spelen ze verder. Ik heb het niet verpest, school is nog steeds leuk. Nou ja, als ze na deze vakantie nog weten wat school is.

Lees verder → Link


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *