Spiderman wijst kleuter de weg

Spiderman

‘Papa, ik ben na de zomervakantie oudste kleuter!’ Diego herhaalde deze zin bijna dagelijks tijdens de zomervakantie. Hij is zo blij dat hij niet meer bij de kleinsten hoort. Groep 2 dat is pas cool, eigenlijk super cool zelfs!

Tijdens de zomervakantie merkte ik al dat hij aan de volgende stap toe was. Zo mocht ik geen kusjes meer geven bij het naar bed gaan. Als je kust, dan ben je volgens hem een meisje. Een high five of een boks, dat is de manier om hem welterusten te wensen. Liefst een boks waar ik de impact goed van voel. Aan mij de belangrijke taak om met hem mee te groeien. Ik wil toch geen meisje zijn?

Oudste kleuter zijn, is dan wel leuk, maar hij krijgt nu ook extra taken en verantwoordelijkheden. Zo wordt hij maatje van iemand uit groep 1. Verantwoordelijk gedrag bleek tijdens de zomervakantie erg moeilijk. Hij was eerder een ware bandiet, die zeker niet luisterde naar onze adviezen. Hoe verder we kwamen in de zomervakantie, hoe dover hij werd. In zijn slechtste periode heeft Diego op één dag vaker op zijn kamer gezeten dan hij normaal gesproken gedurende een hele maand daar moet zitten

Lees verder → link


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *