Tip: Kinderboekenmuseum

Kinderboekenmuseum

Joshua zit nu helemaal in het lezen. Een uitstapje naar het kinderboekenmuseum lijkt mij daarom een goede aanvulling op het leren lezen. Diego gaat ook mee, voor de kleintjes schijnt er ook genoeg te doen zijn.

Een Kinderboekenmuseum is in trek
We zijn echter niet de enige die het kinderboekenmuseum willen bezoeken. Na een rij van 10 minuten, staan we binnen. De jongens willen als eerst naar Kikker, van Max Velthuijs, toe. In de wereld van Kikker moeten ze allemaal opdrachten doen. Zo moeten ze in een verschillende boxjes huiden voelen en raden welke vriend van kikker het is. Helaas is het te druk om de andere opdrachten rustig uit te voeren.

Je kan je eigen figuur maken
Na Kikker nemen we rust en bekijken wat boekjes. We zien bijna alle kinderen met een gekleurde armband om lopen. Ik vraag aan een vader hoe ze eraan zijn gekomen, en we krijgen één van de armbanden van hem. Super aardig! Het schijnt een Slurper te zijn. Aangezien we niet weten wat we ermee kunnen, doen we de andere kinderen maar na. Natuurlijk moeten we opdrachten uitvoeren, het leukst is op een scherm je eigen figuur maken. In een zaal verderop komen we erachter dat je het figuurtje ook met behulp van de Slurper kan uitprinten. Helemaal geweldig!

Wil je weten wat ons eindoordeel is, lees verder → link


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *