Papa leert coachen deel 1

Coachen

Ik ben boos, en niet zo beetje ook! Oh, denk je dat ik het niet meen? Ik laat mijn tanden zien! Nog niet bang? Ik kom stampend op je af hoor. Ahhh!!! Herkenbaar deze boosheid? Joshua en Diego hebben dit weleens. Joshua zelfs regelmatig. Bij hem kan het bij de kleinste dingen al fout gaan.

Boosheid
Zelf ben ik niet van de boosheid. Chagrijnig kijken, dat schijn ik vaak te doen. Direct antwoorden ook, maar boos, echt niet. Ik vind het zonde van de tijd. Je kan je beter bezig houden met andere dingen. Nu de jongens soms boos zijn, begin ik toch ook weleens boos te worden. Ik begin te zeggen dat ze moeten luisteren, dan dreig ik met “Nog 1 kans“. De volgende stap is “Je kan kiezen tussen de gang of naar boven gaan” en het eindigt best vaak met “Ik tel tot drie, 1, 2 en 3″.

Papa op cursus
Een kind en papa die boos gedrag vertonen. Dat kon natuurlijk niet. Ik vond dat ik mij maar eens wat meer moest gaan verdiepen in het coachen van kinderen. Na een zoektocht op het web, koos ik voor de cursus Kindercoach. Dit om enkele tips over het coachen op te doen. Het buffelen kon beginnen. Wel 30 lessen lang.

Fasen in agressie
In de eerste les kwam het stuk agressie aan bod. Wat bleek, er zijn vier fasen.

  1. Boosheid
  2. Dreigen,
  3. Schelden
  4. Fysiek geweld.

Begrijpt papa het nu? Volg de link naar Vitalddaddy.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *