Positief, die verkeersles

Les

”Ga je vandaag meehelpen in de klas?”, vroeg Diego vorige week nogal verbaasd aan mij. Hij was terecht verbaasd, want na bijna twee jaar op de basisschool had ik nog niet meegeholpen bij een activiteit in zijn klas. Terwijl ik bij Joshua de afgelopen jaren al vele keren had geholpen. Voor twee jongens die nauwkeurig bijhouden of ze niets te kort komen, stond ik zwaar in het negatieve bij Diego. Na het woord ‘ja’ te hebben gezegd, keek Diego verheugd op. We hadden er allebei zin in!

Afgelopen woensdag was het dan zover. Ik ging zijn klas begeleiden bij de verkeersles. Toen ik de klas binnenkwam, zaten de kinderen te trappelen van ongeduld. Ik was toch wel een beetje gespannen. Diego zag het en stelde mij met wat handgebaren gerust. Vrij vertaald: We zitten bij elkaar papa! Wie was hier nu de ouder? Naast Diego, kreeg ik drie meisjes in de groep. Wat fijn, ik kende twee meisjes. Nou fijn, ze voelden zich blijkbaar zo vertrouwd bij mij dat het ene meisje meteen haar tong uitstak en het andere meisje allemaal gekke bekken begon te trekken. Alleen het mij onbekende meisje gedroeg zich netjes.

Hoe gaat de verkeersles dan? => Volg de link.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *