Groente is B(AH)

Groente

​Groente is vies! De jongens begrijpen niet dat ze het moeten eten. Ik hoor bijna nooit iets positiefs uit hun mond komen als het bord met groente voor hun neus staat. Nou, tot een paar weken geleden. Ze zouden en moesten de moestuin potjes van de Albert Heijn (AH) hebben. Als ouder voldeden we natuurlijk verheugd aan deze roep naar groente. Binnen de kortste keren hadden we een aantal potjes staan. Waaronder wortel, rucola en veldsla.

Ik was benieuwd wat er ging gebeuren als de veldsla blaadjes eetbaar waren. De jongens zaten er gisteren in de auto over te filosoferen. Kunnen we het direct opeten (lees: rauw) of niet? Nee, rauw dat is jakkes. In de pan bakken dan? Nee, gadverdamme. We moeten er soep van maken! Wortelsoep, rucola-soep en veldsla-soep. Ze wisten niet waar ze aan gaan begonnen! Ik voorzag twee jongens die hun neusjes dichtknepen. Alleen om dat tweede hapje soep naar binnen te krijgen. Helaas was het neusknijpen niet voldoende bij deze soep. Twee watertanks werden erbij gehaald. Beide jongens dronken de watertank in één keer leeg om een tsunami te creëren die de groente direct van de tong naar het poepgat liet stromen. Zo proefde je de groente tenminste niet!

Maar wat papa’tje ervan, volg de link.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *