Maan straalt met rapport

Maan

Joshua kreeg afgelopen maand zijn tweede rapport van het schooljaar. Spanning alom. Niet zozeer bij de kinderen uit groep 3, maar vooral bij de ouders. Het was gespreksonderwerp nummer één op het schoolplein. Hoe zou het gaan met mijn kind? Gaat hij wel over naar groep 4? Enkele ouders gingen zelfs speciaal naar school om het rapport op te halen terwijl hun kinderen ziek thuis lagen.

Ik keek ook vol spanning uit naar zijn rapport. Gek eigenlijk, want Joshua’s eerste rapport was verrassend goed. Zo goed dat ik hoopte dat hij minder huiswerk van de juf zou krijgen. Al dat huiswerk begon Joshua steeds meer tegen te staan. Niets was minder waar, de juffrouw gaf hem zelfs meer huiswerk mee. Had hij een terugval? Ik zag het lezen juist verbeteren. Van woordjes lezen ging hij snel al over naar kleine verhalen. Niet veel later las hij hele boeken uit. Niet boeken van tien pagina’s, maar de boeken hadden meer dan honderd pagina’s. Hij las per week zelfs meer dan zijn papa en mama samen.

Hoe was het rapport dan? Volg de link om verder te lezen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *