Tip: Diego’s kleurenfestival

Ingredienten
Schelpjes pasta
Pijnboompitten 
Amandelen 
Gele paprika 
Cherry tomaten 
Basilicum 
Italiaanse kaas geraspt
Olijfolie mild ​

voor 4 grote mensen buiken
1 Diego handje vol
2 Diego handjes vol
1 stuk, geel is lekker 
1 bakje van 125 gram
2 Diego handjes vol
2 Diego handjes vol
Best veel!
Vandaag had Diego zijn afscheid in de kleuterklas. De juffen kregen een zelf gemaakt kookboek van de kinderen. Ieder kind had zijn eigen recept toegevoegd. Diego en ik hebben de pen gepakt met een heerlijk zomer recept beschreven (niet zelf bedacht, wel zelf beschreven. helaas kon ik de bron niet meer achterhalen).

De bereiding
Begin met twee liter water te koken in de waterkoker. Zet de waterkoker aan en pak alvast een mooi groot mes om mee te snijden. Pak ook twee planken om op te snijden. Het water is nu wel gekookt en voeg dit toe aan de pan. Doe een scheutje olijfolie in het water. Anders plakken de schelpjes dadelijk aan elkaar. Wel lekker smerig zo deegbal, maar niet lekker om te eten! Als het water kookt, voeg de pasta toe. Op het pak van de pasta staat hoelang. Alleen kan ik dat nog niet lezen, pas volgend jaar in groep 3.

Begin met het snijden van de paprika. Snij eerst het hoedje van de paprika af. Haal daarna die pitjes en dat witte eruit. Dat smaakt niet zo lekker. Als je klaar bent met snijden, doe de paprika in de kom. Anders is de plank te vol om de rest te snijden. Toch? De cherry tomaten zijn nu aan de beurt. Snij deze doormidden en doe ze ook in de kom. Pak de basilicum, hou deze een paar seconde in het kokend water van de pasta voor de beste smaak. Pluk daarna wat blaadjes basilicum van de takjes en doe deze ook in de kom. De kom heeft nu de kleuren groen, geel en rood, grapppig!

De pasta is nu denk ik wel klaar. Giet deze af terwijl je de pasta met koud water afspoelt. De pasta even laten uitlekken om al dat water weg te laten lopen. Hak op de tweede plank de amandelen in kleine stukjes. Als je z’on handige hakmachine hebt, mag je deze gebruiken. Je kunt ook de amandelen in een theedoek doen. Deze dichtvouwen en dan met de deegroller of zware pan op slaan. Ja, leuk! De kapot geslagen amandelen en pijnboompitten kunnen de koekenpan in. Voeg de olijfolie toe tot alles onderwater zwemt. Zet het vuur rustig op en wacht tot de olijfolie borrelt. Ondertussen kun je de geraspte kaas toevoegen in de kom. Borrelt de  olijfolie al? Zo ja, schenk heel voorzichtig de inhoud van de koekenpan in de kom. Kijk uit, heel gevaarlijk! Er mogen geen rondrennende Diego’s in de buurt zijn. 

Nu het allerbelangrijkste! Pak de kom vast, doe de deksel erop en doe de wiebel billen boogie dans! Als je geen deksel hebt voor de kom, gebruik bijvoorbeeld een theedoek. Voor de beste smaak, doe de kom een half uur in de koelkast. En dan, het is klaar! 

Diego’s kleurenfestival

Extra tip: Eet een ciabatta of focaccia erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *