Tip: Museumkaart voor de kids

Naturalis

​De museumkaart is dat wat voor kinderen? Ik kan een antwoord op deze vraag geven, want we hebben precies een jaar ervaring met de museumkaart. Ik moet zelfs zeggen dat de museumkaart één van onze beste aankopen is geweest voor de kinderen. En dat is best speciaal, want ik heb het museum als kind verafschuwt.

Hoeveel keer ga je per jaar?
Waarom de jongens het museum geweldig vinden? Ieder museum heeft ervoor gezorgd dat kinderen speelsgewijs leren. Het speelse heeft ervoor gezorgd dat we afgelopen jaar meer dan tien keer een museum hebben bezocht. Deze drie musea hebben we het meest bezocht:

 1. Kinderboekenmuseum 6x
 2. Museon 4x
 3. Louwman museum 3x

Trekken de ouders het wel?
Is 6x kinderboekenmuseum dan leuk voor kind en ouder? Ik heb er geen problemen mee, want iedere keer ontdekken de jongens en ik wel iets nieuws. Ik vind het kinderboekenmuseum leuk omdat de jongens rustig een boek kunnen lezen, maar ook leuk bezig kunnen zijn. De jongens noemen als grote pluspunt dat ze een cool personage kunnen maken die op een pasje afgedrukt kan worden.


Spoorwegmuseum

​​Die musea zijn zeker in de buurt
Ik moet bekennen dat de drie genoemde musea binnen een straal van vijf kilometer van ons huis liggen. Het is dan laagdrempelig om binnen te lopen. Zo gaan we snel in een verloren uurtje even langs het museum. Het is echter niet bij de bovenstaande musea gebleven. Zo hebben we Naturalis, Boerhaave, Science Center Nemo, het Spoorwegmuseum en laatst het Maritiem museum in Rotterdam bezocht. Het ene museum is nog leuker dan het andere.

De top 3 van de jongens
De jongens hebben hun favoriete musea en dit maal heb ik geluk, want de jongens hebben dezelfde top drie:

 1. Het Kinderboekenmuseum
  Lezen, spelen en leuke spelletjes.
 2. Het Spoorwegmuseum.
  Treinen kijken, leuke voorstellingen, een goed restaurant.
 3. Museon
  De Dinosaurussen geven het Museon een lekker bite.

Verlengen we het abonnement?
Het jaar is voorbij, maar gaan we het abonnement verlengen? Natuurlijk ga ik dat doen. We hebben nog zoveel musea te bezichtigen. Ik noem alleen maar het communicatiemuseum in Den Haag en Aviodrome in Lelystad. Daarnaast vragen de jongens regelmatig of we weer naar het Spoorwegmuseum en Maritiem museum gaan. Het komende jaar dus nog genoeg musea die we gaan bezoeken met de museumkaart.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *