Knutselen voor de picknick

Hamburgerbroodjes

Papa, we hebben vrijdag de schoolpicknick”, riepen de jongens twee weken geleden enthousiast tegen mij. ”Wat een leuk idee van school”, zei ik tegen ze. Zo te zien was dat niet de goede reactie, want de jongens keken mij verontwaardigd aan. Zei ik iets verkeerd? Op het moment dat ik dat dacht, begon er iets te dagen… De jongens vroegen indirect of ik wat voor de picknick kon maken. En ze wisten al wat ze wilde hebben. Joshua bestelde zelfgemaakte hamburgerbroodjes met kaas en Diego bestelde Babybel-kaasjes getransformeerd in Angry Birds.

Op donderdagavond stond ik in de keuken met alle ingrediënten en benodigdheden uitgestald. Ik kreeg het een beetje benauwd, want er lag heel veel. Die hamburgerbroodjes waren het probleem niet, want die kon ik al slapend maken. Die Angry Bird kaasjes waren een ander verhaal. Ik moest creatief doen en daar ben ik niet goed in. Ik ben niet voor niets informatie-analist geworden; veel met de hersenen doen en weinig met de handen. Ik heb twee linkerhanden, het bewijs daarvan hoor ik iedere keer als ik mijn zusje zie. Weet je nog die keer dat je een gaatje in de keukenmuur moest boren en er vier tegels sneuvelden? Toen moest ik slechts één handeling doen… en nu moet ik plakken, knippen, tekenen en lijmen.

Wil je weten hoe dit afloopt? Volg de link.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *