Review: Maritiem Museum

Bootje varen

Het Maritiem museum, daar moet je echt naartoe gaan met de jongens. Een vriend van mij zei dit regelmatig. Moest ik hem geloven, want alles in en uit Rotterdam was volgens hem goed. Aangezien ik nieuwsgierig ben aangelegd, gingen we naar het Maritiem museum.

Een behouden vaart
Om het uitstapje specialer te maken, gingen we met de Randstadrail. Een perfecte verbinding tussen Den Haag en Rotterdam. De jongens keken hun ogen uit onderweg en 30 minuten later stonden we op station Beurs. Voor Diego was dit het station van zijn dromen, want ze hadden een donut winkel met vele soorten donuts. 

Een voorprogramma van 90 minuten
Na een overheerlijke donut genuttigd te hebben, liepen we zo uit het station naar het museum toe. Het museum gingen we nog niet in, want de jongens wilde eerste de opdrachten buiten het museum doen. Ze leerden hoe het leven op het water was. Eerst knopen leggen, daarna het dek schoonmaken en ook nog eens grote zakken tillen. Na dat harde werken vond ik dat ze een boottochtje verdiend hadden. Voor 5 euro per persoon mochten we 15 minuten ons eigen bootje varen. Tijdens onze tocht moesten we diverse figuren op het water spotten.


Maritiemmuseum

Het dek, daar moesten we zijn
Na het boottochtje gingen we het museum dan echt binnen. Dat was schrikken voor de jongens, want ze moesten schilderijen bekijken en vette visserstruien. Ze verlangde terug naar buiten, omdat ze alleen de uit hout gemaakte boten interessant vonden. Mopperend liepen ze een verdieping omhoog waar het leven op een cruiseschip te zien was. De gezichten veranderde spontaan in een lach, en die werd alleen maar groter toen ze op de bovenste verdieping van het museum kwamen. De jongens konden het leven in de haven naspelen en dát was leuk! Ze tilden tonnen, liepen met kruiwagens, en zette met een kraan de kratten in een boot. Als ouder zag je hoe druk het in de haven kon zijn, want tientallen kinderen waren tegelijk bezig.

Het zweet zag je langs die kleine gezichtjes lopen, en soms liepen de irritaties hoog op. Al met al had ik tijdens het half uur 1 ruzie gezien. Alle kinderen leken te beseffen dat er productie gedraaid moest worden en er voor ruzie maken geen tijd was. Na 3,5 uur gingen de jongens moe en voldaan de randstadrail weer in. Die vriend van mij had gelijk, Rotterdam levert met het Maritiem een leuk museum voor kinderen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *