Kidsrun, een lichtpunt deze donkere december!

Kidsrun

Gisteren zag ik honderden kleine kerstmannetjes en kerstvrouwtjes verlicht buiten hardlopen. Ik was namelijk bij de Light in the Night kidsrun. Een hardloopevenement voor kinderen uit groep 4 t/m 8 die sportief wilde zijn tussen Sinterklaas en Kerstmis. Een goed initiatief in de decembermaand met al dat lekkere eten.

De politie stimuleert
Om niet onvoorbereid aan de start te komen, hadden Joshua en ik geoefend. Twee weken geleden stonden we op zondag om 8:15  klaar voor een hardlooprondje. We begonnen rustig hard te lopen en dat ging goed. Na 1,2 km kreeg Joshua het zwaar, maar gelukkig riepen twee politiemannen naar ons: ”Goed bezig mannen!”. Joshua kreeg hiervan een energie boost en hield het 2 kilometer vol . De week erna deden we 19 minuten over de 2,4km en Joshua was klaar voor de Light in the Night kidsrun.

Klaar voor de start, af
Gisteren stond Joshua met zijn neon gele broek, een lichtje om zijn arm en een verlichte kerstmuts bij Atletiek Vereniging Sparta. Na een leuke gezamelijke warming up, was hij klaar voor de start. Na het startschot sprintte de kinderen ervandoor. Joshua werd meegezogen in het hardloop geweld van de andere kinderen. Van de atletiekbaan ging hij het donker in en 10 minuten later was hij weer in zicht. Hij zag er vermoeid uit, maar terug op de baan perste hij er een versnelling uit. Hij kwam opgelucht, maar vermoeid over de finish. 

Ik was super trots op hem. De 2,4km legde hij in 15 minuten en 2 seconden af en dat was bijna 4 minuten sneller dan in de training! Met opgeheven hoofd nam hij zijn medaille in ontvangst. Ook al was hij vermoeid, hij keek al uit  naar de volgende kidsrun. En hij was niet alleen, want Diego wil volgende keer ook mee doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *