Kind en papa douchen in deze maatschappij, een reactie

Zeepbel

Afgelopen dinsdagavond zat ik lekker op de bank op internet te surfen. Om 23:30 besloot ik de avond af te sluiten en mijn bed op te zoeken. Ik kon het niet laten om nog even op twitter te kijken. Ik zag dat papa’tje genoemd was in een melding samen met andere papabloggers. Daar stond het: ’Wat vinden jullie ervan?’. Wat vinden we waarvan vroeg ik mij af en klikte op de link naar de blog.

​Wat voor blog was dit?
Na de eerste alinea te hebben gelezen vroeg ik mij af waar ik in beland was. Ik voelde mij niet lekker bij het lezen van de eerste alinea. Ik bekeek de titel en deze was: ’Samen douchen met je kind’. Mijn hersenen draaide overuren, moest ik deze blog wel verder lezen, wie had de blog ook alweer geschreven, waarom kreeg ik deze vraag via twitter en moest ik de vraag wel beantwoorden? De blog kwam van Papaswereld en van hem had ik al meerdere blogs gelezen. Die blogs waren leuk, leerzaam en goed om te lezen. Ik besloot om door te gaan.

Altijd weer die Denen
Naar mate ik verder las, voelde ik weer de vertrouwde woorden van Papaswereld. De blog ging over het feit of je als papa kon douchen met je zoon of dochter. Dit naar aanleiding van ophef in Denemarken over een foto van een vader en dochter samen in bad met een provocerende tekst eronder. Een foto of tekening met tekst, laat het maar aan de Denen over! Nu de vraag die Papaswereld aan mij stelde: ’Wat vond ik van dat douchen met mijn kind?’ . Met eigenlijk een achterliggende vraag, kon dat nog wel in deze maatschappij? Ik wist het niet, en ik retweette: ’Wat een moeilijke vraag op de late avond..en zeker na het lezen van je blog. te weinig tekens’.


2016

Wat is de reactie van de maatschappij?
Papaswereld liet het er niet bij zitten en reageerde: ’Wellicht voer voor een eigen blog?’. Wat had ik gedaan. Ik wilde de vraag niet beantwoorden en zeker niet in een discussie terecht komen. Ik durfde mijn handen niet te branden aan een blog over dit onderwerp, toch? Wat zou de reactie van de lezers zijn, want ík had al diverse emoties bij deze blog van Papaswereld. Lezen ze de blog helemaal af, laten ze het bezinken, bespreken ze het, delen ze direct hun emoties of kroppen ze het op totdat het explodeert?

Eerst denken en dan doen
Dat is het moeilijke van geschreven tekst. Iedereen kan het anders interpreteren en er is geen mogelijk om de reactie direct te beantwoorden. Daarnaast kan er anoniem gereageerd worden op een blog waardoor de mening vaak zonder blad voor de mond is. Wat positief bedoeld wordt, kan in no-time ontaarden in massa negativisme. Provocatie wordt op provocatie gestapeld.

Ik denk dat mis is aan de maatschappij van tegenwoordig. Mensen reageren direct en het kan anoniem. Ik wens dat dit in 2016 verandert. Mensen die eerst nadenken wat ze te wegen kunnen brengen en wie ze daarbij noemen als ze op sociale media iets plaatsen. Het maakt niet uit of je initieel iets post of dat een reactie ergens op is. De beste wensen voor 2016!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *