Grote neef komt logeren, hoe is dat?

Koffer

Deze week was er judokamp zonder Joshua en Diego, want ze durfde niet. Niet zo gek, want de jongens hadden nooit zonder mama of papa een nacht ergens anders doorgebracht. Er had zelfs nog nooit een ander kind bij ons gelogeerd. De jongens realiseerden zich dit ook en vroegen hun grote neef te logeren. Deze meivakantie ging het gebeuren, Tygo kwam logeren.

​Wat gaan we doen ome Chan?
Ik had vanaf donderdagmiddag ineens drie kinderen onder mijn hoede. In de auto terug naar huis zaten ze gebroederlijk achterin de auto. Ze keken uit naar alle leuke dingen die we gingen doen. Ik had van te voren een mooi programma opgesteld, maar helaas moest ik met een nieuw plan komen. Diego mocht nog niet zwemmen wegens een nieuwe buisje in zijn oor. Tygo kon niet naar het strand, in een achtbaan en zwemmen. Op woensdag zaten zijn vingers tussen de deur met als resultaat drie hechtingen.

Verbazing alom
Gelukkig konden we naar de kermis en we namen de tram om er te komen. Tygo was nog nooit met de tram geweest en hij keek zijn ogen uit. De jongens begrepen niet dat Tygo zoveel vragen stelden in de tram. Eenmaal thuis merkte ik dat Tygo en de jongens zich wel meer over elkaar verbaasden. Er zijn andere regels aan tafel. Wij douchen in de ochtend en hij ’s avonds. Wij hadden geen frisdrank in huis, wat geen frisdrank ! En zo waren er veel meer verschillen.


 

Drie is echt anders dan twee
​Drie jongens in huis in plaats van twee was ook een groot verschil qua dynamiek voor mij. De jongens vormden regelmatig een tweetal om de eenling dwars te zitten. Op vrijdag in het speelparadijs kwam iedere 5 minuten wel iemand naar mij toe om te klagen over de anderen. Pas toen ik meedeed ging het spelen vloeiend. Helaas voor de jongens kon oude ome Chan het speeltempo niet bijhouden. Aan het eind van de middag  vonden ze gelukkig de balans en speelden ze vrolijk tot laat in de de avond samen.

Ze wilden zelfs niet meer gaan slapen. Na een tweede waarschuwing werd het om 22:15 eindelijk stil. Om de ochtend goed te benutten stonden ze om 8:00 bij mijn bed. ’s Ochtends klaagden alledrie dat het logeren ten einde kwam. Ik vond het ook wel jammer, want ondanks het gekibbel was het logeren een volgende vakantie voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *