De klus avonturen van een onhandige papa

klussen
Ik heb tijd over en dát betekent helaas dat ik in huis moet klussen. Het triatlon seizoen zit er op en daarnaast ben ik opdrachtloos. En opdrachtloos betekent dat er geen geld binnen komt om iemand in te huren. Ik moet dus zelf aan de bak en dat levert altijd weer een mooi verhaal op. Hierbij een kort verslag van een onhandige papa die zijn zoon blij wilt maken.

Het mislukte krijt-magneet-muur project
Ik had geluk dat mijn zoon niet zoveel eisen had en de klus zag er op het eerste oog simpel uit. De grote man wilde zijn kamer op een paar punten aanpassen. De krijt-magneet-muur, een eerder mislukt project van papa, moest verdwijnen. Mislukt, omdat na twee weken zwoegen de magneetjes niet goed bleven zitten en de krijtmuur constant voor krijtstrepen zorgde op de kleding. Daarnaast heeft hij welgeteld vijf keer met de krijt-magneet-muur gespeeld. Niet echt een goede return on investment had het project.

24 uur werk voor verven en meubels verschuiven?
Dat hoopte ik wel met dit project te halen. Alleen na anderhalve week in het nieuwe project denk ik daar anders over. Ik heb er al 24 uur opzitten en het project nadert nog niet zijn einde. Het project behelsd het weghalen van de krijt-magneet-muur, de muur verven, het bed opnieuw verven en het herplaatsen van meubelen. Kleine klussen, maar ik ben toch al 24 uur bezig geweest. De eerste tegenvaller was het weghalen van de magneet- en de krijtverf. Ik begon met vol goede moed te schuren en na een uur was ik op een kwart. De kamer zag er vanwege de stofzuiger die ik aangesloten had op de schuurmachine, nog schoon uit​. Het volgende uur ging ook lekker, totdat ik achter mij keek. Alles was zwart! De stofzuigerzak was vol geraakt en het stof werd de kamer ingeblazen.


Er leek wel een vulkaan uitgebarsten zijn
Ik ging maar stoïcijns verder, want alles was al zwart. Na twee uur schuren was de magneet-krijt-muur weg en kon ik beginnen met de schoonmaak. Een hels karwei, want het leek net of er een vulkaan uitgebarsten was op de bovenverdieping. Overal was bedekt met een laagje magneetverf. Zelf het speelgoed in de bakken moest ik schoonmaken. Nadat alles schoongemaakt was, had ik er al 16 uur opzitten. Nu twee lagen verf op de muur, twee lagen groen vlak op de muur en  een witgelakt bed verder, is het einde bijna inzicht. Nog één laag groen op de muur en twee lagen groene lak op het bed en dan is het project afgerond.

In de tussentijd hoop ik snel een opdracht te vinden, want ik ben al dat klussen zat. Geef mij maar een nieuwe opdracht. Ik kan dan mensen inhuren om de trap opnieuw te laten verven in plaats dat ik binnenkort zelf aan de slag mag gaan. Want de trap zelf doen, zou een volgend mooi verhaal opleveren..


One thought on “De klus avonturen van een onhandige papa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *