Waarom papa door een post-it smelt

post-it

Het opvoeden van de jongens vind ik lastig. Ik vraag mijzelf regelmatig af of ik goed bezig ben. Neem de scheiding van een jaar geleden, was dat opvoedkundig de juiste keuze? De ene keer denk ik van wel en de andere keer heb ik mijn twijfels. Ik krijg weleens signalen van de jongens dat ik het goed doe, maar nooit een directe terugkoppeling. Tot vorige week, ineens gooide ze een post-it bij mij neer en rende weg.

​Er staat tekst op de post-it
​De post-it was opgerold en ik kon niet zien of er iets op stond. Ik hoorde jongens op Diego zijn kamer giechelen als twee kleine meisjes. Ik was nieuwsgierig naar de post-it. Hadden ze er wat opgeschreven of was het een mislukt knutselwerk? Ik liep naar de post-it toe, hurkte om hem op te pakken en liep naar mijn stoel. Ik rolde de post-it uit en zag een tekst. Ik las de tekst: “Halo papa, ik vind je lief van Joshua en Diego”. Deze vaak emotieloze papa smolt en ik voelde mij ineens heel blij.


Niet zo klef doen papa
Ik liep direct naar de kamer van Diego en bedankte de jongens voor de lieve post-it. Ik probeerde ze een knuffel te geven, maar dat vonden ze te veel. Een high-five mocht dan gelukkig wel. Ik probeerde mijn geluksmoment te verlengen met een low-five en een boks, maar de jongens stuurde mij weg. Ze wilden samenspelen en hadden zo hangerige papa in de buurt niet nodig.

De post-it ligt nog steeds op mijn bureau. Hij is wel verfrommeld door een woede uitbarsting van Joshua. Het positieve eraan was dat hij de post-it niet verscheurde. Gelukkig maar, want iedere keer smelt ik weer als ik de tekst lees. Toch gek, dat een post-it met 10 woorden mij een goed gevoel geeft.


One thought on “Waarom papa door een post-it smelt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *