Sinterklaas is ook nu nog magisch voor de jongens

Sinterklaas

Vandaag kwam Sinterklaas weer in ons land aan. De jongens (7 en 8 jaar) weten dat Sinterklaas een verzonnen verhaal is, maar toch willen ze aan alles rondom Sinterklaas meedoen. Ik kan het meestal niet bevatten, want ze weten dat mama en papa alles regelen. Ik vraag mij soms af of ze meedoen met de feestvreugde om die cadeaus te innen.

Maanden lang al bezig met de lijst
En die feestvreugde begon al maanden geleden met de folders van de speelgoedwinkels. Lijstjes werden gemaakt, aangepast en aangepast. En vanaf vandaag moeten ze toch een lijstje klaar hebben staan. Gelukkig niet de definitieve lijst, alleen de lijst met kleine cadeautjes moet geprioriteerd zijn. Met een 7 en 8 jarige jongen kunnen de cadeaus trouwens niet meer klein genoemd worden. De schoenmaten zijn al bijna een volwassen maat.


Sinterklaasoptocht

​De magie zuigt de jongens mee in het Sinterklaas verhaal
Hopelijk weet Sinterklaas dat. Om het zeker te weten kijken ze het Sinterklaasjournaal. De kleine man gaat zelfs helemaal op in het Sinterklaasjournaal. Hij was bang dat Sinterklaas Nederland niet ging halen. Hij vertelde het zo geanimeerd dat ik mij afvroeg of hij weer geloofde in Sinterklaas. En dat terwijl je in het Sinterklaasjournaal zag dat de pieten geschminkt werden. Ik kon mij er wel heel druk om maken, maar ik bereikte er niets mee. Ik merkte dat het verhaal van Sinterklaas en zijn pieten zo magisch was dat de jongens er gewoon in meegezogen werden.​

De magie zuigt de jongens mee in het Sinterklaas verhaal
We stonden vanmiddag dan ook bij de intocht in Den Haag. Eén van de beste Sinterklaasintochten die ik ken. De Sint gaat namelijk te paard van Scheveningen naar Den Haag Centrum. Aangezien de route zo lang is, wordt de menigte goed verspreid. Wij stonden in het centrum vooraan om alle pieten en Sinterklaas te zien. En er waren genoeg pieten. Op de brandweerwagen, in auto’s, dansend en snoep uitdelend. Op het lange wachten na, was het voor de jongens een groot feest.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *