Verslag: Museumnacht Kids

museumnacht
Gisteren zijn wij naar het museum evenement van het jaar geweest in Den Haag, de Museumnacht Kids. Van 17:00 tot en met iets voor tienen zijn we cultureel bezig geweest in Den Haag. En de jongens hebben ervan genoten!

Papa houdt wel van museumnachten
Een maand geleden kwam ik erachter dat de museumnacht voor kids in Den Haag plaatsvond. Mij leek het een leuk uitstapje, maar de jongens en ik twijfelde nog. De museumnacht duurde namelijk tot 22:00, ver voorbij hun bedtijd. Ik ging zelf overstag drie weken geleden en dat kwam door de museumnacht in Rotterdam. Voor het eerst deed ik mee aan de nacht en ik vond het fantastisch. Ik ontdekte allemaal dingen waarvan ik nooit gehoord had. Ik bezocht het Mariniersmuseum, ik zag het Hyperrealisme in de Kunsthal en het meeste vreemde was toch wel de Cosplay wedstrijd in het Stripmuseum.

Speurtochten in het Gemeentemuseum
Diego ging om toen hij hoorde dat hij de Gevangenpoort kon bezoeken en Joshua bij de Tweede Kamer. Onze Museumnacht Kids begon daarom om 17:00 bij het Gemeentemuseum in Den Haag. Via twee heldenspeurtochten leerde we over Audrey Hepburn en Piet Mondriaan. Leuk en leerzaam. Na een lekkere hotdog, gingen we het Museon in. Kort, want dat museum hadden we vaker bezocht. Toch hadden ze weer nieuwe voorwerpen tentoongesteld die de jongens interessant vonden.

Drie bezichtigingen in één nacht
Ons plan was om de Electriciteitsfabriek te bezoeken, maar helaas reden de speciale pendelbussen er niet heen. Erg jammer, want 25 minuten lopen was te ver voor ons en het paste niet in het schema. We vervolgde onze weg naar de Gevangenpoort. Een rondleiding en een voorstelling van een acteur lieten de jongens huiveren, maar ze vonden het mega interessant.Vooral die dikke muren en het verhaal over het toilet waar gevangenen weleens zich inperste om te ontsnappen. De Tweede Kamer werd de volgende stop. De meeste indruk die de Tweede Kamer op de jongens maakte was de zware beveiliging bij binnenkomst. Diego was bang dat zijn broek afzakte, omdat zijn riem door de scanner moest.

Met een film over het jongetje Storm in Bangkok sloten we de Museumnacht Kids af in het Filmhuis. Vermoeid, maar blij gingen we naar huis. De jongens riepen direct dat ze volgend jaar weer willen gaan. Dat gaan we zeker doen en met een beetje voorbereiding van papa wordt het een nog leukere Museumnacht Kids!

Tip voor papa van de jongens, stippel de route goed uit en reserveer van te voren. Nu merkte we tijdens de nacht past dat de film in het Omniversum uitverkocht was, de Elektriciteitsfabriek te ver uit de route lag en de Gevangenpoort ook maar een gereduceerd aantal kaarten had voor de rondleiding.


One thought on “Verslag: Museumnacht Kids”

  1. De kinderen zijn nog te jong voor en museum. Maar als ze wat ouder zijn ga ik zeker een keer een museumnacht met ze uitstippelen. Uiteraard goed voorbereid;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *