Review: de achtbanen v/d Elfteling

python
​De jongens vinden achtbanen geweldig! Vandaar gingen we vorige week naar de Efteling. Hopelijk zijn de achtbanen van de Efteling goed, want de Efteling was tot dusver geen succes. We zijn een aantal keren geweest, maar de jongens vonden het Sprookjesbos niet leuk en de andere attracties waren een beetje saai. Nu ze in vijf van de zes achtbanen mochten, gingen we weer eens. Helaas vijf achtbanen, want voor de Baron 1898 waren ze te klein. Hierbij onze mening van de vijf achtbanen

De vliegende Hollander
In de Vliegende Hollander gingen we als eerste. De wachttijd was 40 minuten én dat is lang voor een jongen van 6 jaar en een jongen van 8 jaar oud. Gelukkig is de wachtrij spannend genoeg om voor voldloende afleiding te zorgen. Tot aan de bootjes klaagden ze niet één keer. In de Vliegende Hollander voeren we in een bootje het donker in, het was zelf angstaanjagend, maar er zat geen snelheid in. Eindelijk zagen we licht aan het eind van de tunnel en na voldoende snelheid, enkele bochten, kwamen we met een grote plons tot stilstand. De jongens vonden het geweldig, ik vond de rit ietwat tegenvallen.

De Python
Daarna liepen we naar de Python. Over deze achtbaan kunnen we kort zijn, want met twee loopings en twee kurkentrekkers is de Python nog steeds top. Diego (6 jaar) zag je op de foto met een grote glimlach zitten en hij ging zelfs vier keer in de Python. Het grote voordeel van de Python was de wachtrij, deze was kort ten opzichte van de andere achtbanen.


jorisendedraakJoris en de Draak
​Vanuit de Python liep je zo Joris en de Draak in. Ik verheugde mij 
het meest op deze achtbaan, want houten achtbanen zijn mijn favoriete achtbanen. Het imposante bouwwerk en het geluid dat de achtbaan maakt vind ik fantastisch. In Joris de Draak racen twee treintjes tegen elkaar. We hadden 30 minuten de tijd om na te denken of we in het water of het vuur treintje gingen. We kozen voor water, maar helaas won onze water trein niet. Dat deerde de jongens niet. Joris en de Draak was goed. Zo goed dat we ook het vuur treintje ingingen.

Vogel Rok
Nu moesten we een stuk lopen naar de Vogel Rok. Ik vind het de saaiste achtbaan van allemaal. Hij gaat langzaam, het is overal donker en hij is kort. Voordat de jongens de Vogel Rok ingingen, kende ze mijn mening. Na de rit konden de jongens mijn mening niet delen. Ze vonden het donker juist spannend en snel gaat hij echt wel!

De Bob
Ook al is de bobsleebaan oud, ik was er nooit in geweest.  Iedere keer vond ik de wachtrij te lang. Dit keer was de wachttijd minder dan 30 minuten en dus gingen we in de Bob. De bobsleebaan was een mooie baan om in te rijden. Hij was snel, maar ook wel een beetje pijnlijk. Hij stopte vaak abrupt. De jongens zaten de hele rit met hun handen in de lucht van enthousiasme. De bob is echt nog de moeite waard.

​Het eindoordeel
Nu we de vijf achtbanen hadden gehad, moesten we deze beste kiezen. Ons eindoordeel verschillende zo dat we het niet eens met elkaar konden worden. Diego vond de Python het leukst en Joshua Joris en de Draak. Ik neigde ook naar Joris en de Draak, maar durfde even geen partij te kiezen ;-). We waren het in ieder geval met elkaar eens dat de achtbanen in de Efteling voor een hele dag vermaak zorgen. Na 7 uur Efteling gingen we blij naar huis.

Naast de achtbanen hebben we ook de show Raveleijn gezien en zijn we in Droomvlucht geweest. Voor de overige attracties hadden helaas geen tijd meer. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *