Review: Moviepark Duitsland

moviepark
De jongens en ik verheugden ons al een tijd op de trip naar Moviepark Duitsland. Afgelopen zomervakantie hebben we Moviepark Duitsland bezocht en voor maar liefst twee dagen. Lees onze review van het park.

Wat lijken die wachtrijen toch lang
Bij binnenkomst gingen we direct naar Nickelodeonland voor de achtbaan ’Jimmy Neutron Atomic Fly’. In deze achtbaan hang je onder de baan en dat hadden de jongens nog niet meegemaakt. De wachtrij was ongeveer 45 minuten lang en dat moesten we wel volhouden. Dat bleek lastiger dan verwacht, want de jongens vonden het te traag gaan. Dit kwam door het feit dat je vanuit iedere plek in de wachtrij de gehele achtbaan ziet en je niet werd afgeleid door een interessant huis of figuur. Daarnaast zag je dat de medewerkers niet al te snel was. Waar ik de jongens in de Efteling nauwelijks hoorde klagen, waren ze in Moviepark Duitsland constant aan het klagen over de wachtrij.

Het is echt wel leuk in Moviepark Duitsland
Op de houten achtbaan na, The Bandit, had iedere wachtrij deze indeling. Gelukkig maakten de attracties veel goed voor de jongens. Vooral The Bandit vonden ze geweldig. Naast The Bandit genoten we ook van de stuntshow ‘Crazy Cops in New York’ en de Ice age 4D film. De stuntshow is naast grappig ook erg goed. De stunts met de auto’s en de motoren zijn vooral voor kinderen adembenemend, maar ik vond het ook leuk om te zien. In de Ice Age film gaf de 4de D voor een extra dimensie die de film super grappig maakte. Het mooie van deze twee attracties is dat de wachtijd maar 5 minuten was.


moviepark2Een fastpass die niet gratis is?
Na dag één hadden we in zes uur zes attracties kunnen doen. Dat was wel erg weinig en voor dag twee had ik bijna de neiging een fastpass aan te schaffen. Je leest het goed, want die je moest kopen. De goedkoopste fastpass was 19 euro per persoon. Met zo’n pas stond je wel meteen vooraan de rij. Ik begreep niet waarom ze geen tijdsysteem als in EuroDisney gebruikte. Daar is de fastpass gratis en een stuk eerlijker. Op een aangegeven tijd moet je bij de attracties zijn en kom je halverwege de wachtrij te staan. In Moviepark Duitsland vond ik het geldklopperij.

De kleine attracties moet je pakken
Op dag twee kozen we voor een andere tactiek, want de wachtrijen voor de grote attracties waren nog steeds lang. We wisselde af tussen de grote en kleinere attracties. En die kleinere attracties waren voor jongens van 6 en 8 jaar nog steeds leuk. Ze zorgden voor genoeg plezier en de tweede dag was goed. De Jetski’s vonden de jongens het leukst.

Conclusie
Uiteindelijk was Moviepark Duitsland toch een leuk pretpark om te bezoeken. Hierbij de plus- en minpunten van het park en enkele tips.

Pluspunten
+ De houten achtbaan – The Bandit
+ Ideaal park voor kinderen vanaf 1.20 meter groot en ouder dan 5 jaar
+ De stuntshow ‘Crazy Cops in New York’ 
+ Ice Age – No time for Nuts 4D film

Minpunten
– Indeling wachtrijen
– Traag werkende medewerkers
 Zowel bij de attracties als in het restaurant
– De kosten voor een fastpass

Tips
* Ga twee dagen om het park echt goed te kunnen zien


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *