De Papa

Papa

Een hele, hele lange tijd geleden kwam deze papa op de wereld. Als eerst ging ik maar eens de boel observeren, toen ik daar klaar mee was begon ik te kruipen, daarna lopen en begreep ik zaken steeds beter.

Ik deed aan allemaal verschillende sporten en speelde ook nog eens muziek. Alleen op een gegeven moment kwamen de spelcomputers in beeld. Door mijn rustige karakter, weinig woorden en veel computeren raad je misschien al wat ik werd.

Om dat te bevestigingen doorliep ik wat scholen en een studie. En na afronding hiervan dacht ik de wereld te gaan ontdekken. Alleen had ik iets nodig…en dat had ik niet.

Het leven achter het bureau begon daarom en om niet helemaal een tonnetje te worden ging ik hardlopen. Aangezien het huren en/of kopen van een huis niet helemaal lukte ging ik in de vakanties wat van de wereld bekijken. 

Het appartement kwam er uiteindelijk toch, het hardlopen werd steeds intensiever, ik ging veel uit en ging steeds meer van de wereld ontdekken. Maar op een dag kwam ik dichter bij het huisje boompje beestje verhaal en ging ik al snel samenwonen. Het appartement werd groter, beestje was er ook en op een gegeven moment ging mijn wereld helemaal op zijn kop.

Zoon 1 kwam nogal luidkeels ter wereld en ik was een papa! Nadat ik hier aan gewend was, kwam zoon 2 er snel achteraan. Van een vrije reizende man, werd ik in korte periode een relaxte papa. Waar ik mij eerst verbaasde over andere delen van de wereld, verbaas ik mij nu in en om het huis dagelijks over mijn zoontjes en het papa zijn. Helaas klopte de puzzel niet helemaal en gingen mama en papa een paar jaar geleden uit elkaar.

Gelukkig kan ik nog heel veel tijd met mijn zonen besteden. Dit doe ik namelijk het liefst. Wat is ontstaan als een papa blog is in de loop van de jaren veranderd naar een blog met tips en reviews over wat ik samen met mijn zoontjes doe. Een bioscoop pakken, een museum bezoeken of samen een kinderboek lezen. 

Natuurlijk heb ik mijn overpeinzingen over het vaderschap. Na in het verleden een column voor Thuisinonderwijs te hebben geschreven en blogs voor VDRS, schrijf ik deze tegenwoordig op Mamaplaats.

Veel lees plezier!